Путін, пам'ятай про 30 грудня 2006 року

Жорстокий режим Саддама Хусейна: кількість жертв, війни та економічний руйнування

Саддам Хусейн правив Іраком протягом 24 років та розправлявся з усіма, хто був йому проти. У результаті його правління, за оцінками міжнародної правозахисної організації «Human Rights Watch», було вбито або зникло без вісти від 250 до 290 тисяч іракців.

Також Саддам Хусейн розв'язував війни. У 1980 році він розпочав війну проти Ірану, а в 1990 році атакував Кувейт. Ця остання агресія спонукала світову спільноту до міжнародної операції з визволення Кувейту, яка отримала назву «війна у Перській затоці».

Окрім того, Саддам Хусейн повністю зруйнував економіку країни, яка мала значні природні ресурси. Крім того, він мав захоплення Сталіна.

У грудні 2003 року міжнародна коаліція затримала Саддама Хусейна і передала його новій іракській владі. Його знайшли з великою сумкою, в якій було 750 тисяч доларів та два автомати Калашникова. Хоча він заявив про готовність до переговорів, з ним жодних переговорів не проводили, а незабаром його передали суду.

30 грудня 2006 року Саддама Хусейна, звинуваченого у воєнних злочинах та злочинах проти людяності, повісили за вироком Вищого кримінального суду Іраку.