Путін почав цитувати Біблію у своїх промовах – The Times

Путін порівняв себе з Ісусом та закликав вчити молодь російським цінностям

Російський диктатор Володимир Путін зробив неймовірне порівняння, вважаючи себе схожим на Ісуса Христа. В своїй промові про важливість навчання молоді Росії "традиційним" цінностям він звернувся до біблійного сюжету. Про це повідомляється в статті The Times.

Автор статті, військовий та політичний експерт Джордж Ґріллз, пише, що Путін порівняв себе з Ісусом Христом і цитував Біблію, щоб пояснити свою божественну місію з навчання молоді Росії "традиційним" цінностям.

«Президент Путін порівняв себе з Ісусом Христом, цитуючи Біблію, щоб пояснити свою божественну місію навчання молоді Росії «традиційних» цінностей», – пише Джордж Ґріллз.

За словами автора, Путін уявляє себе як непохитного захисника християнської віри у протистоянні з "сатанинським" Заходом.

Виступаючи на відкритті дитячих центрів підмосков'я через відеозв'язок, Путін говорив про необхідність формування світогляду молодих росіян, цитуючи Біблію.

«Російський очільник говорив у відверто релігійних термінах про необхідність формування світогляду молодих росіян. З'явившись через відеозв'язок на святкуванні відкриття підмосковних дитячих центрів, Путін почав цитувати Біблію», – зазначає автор.

Президент РФ вважає за необхідне створити молодіжні центри, що нагадують радянські табори, де дітям поширювалися цінності Комуністичної партії з їхнього раннього дитинства.

За словами Джорджа Ґріллза, Путін порівняв свою місію з Ісуса Христа, що запросив Петра та Андрія, двох рибалок, щоб вони поширювали слово Боже.

«Це було дуже важливо в той час, коли розвивалися світові релігії, але не менш актуально це зараз, коли ми повинні захищати наші традиційні цінності, нашу культуру, наші традиції та нашу історію. Це дуже важливо для майбутнього країни», – цитує Путіна Джордж Ґріллз.

Варто згадати, що війна, яку розпочав Путін, вважається "новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу", а всю територію України "має охопити вплив Росії". Таку засаду закріпила Російська православна церква у Наказі XXV Всесвітнього російського народного собору "Сьогодення та майбутнє Російського світу".