Путін погрожує Фінляндії військами

Російський політик Володимир Путін загрожує Фінляндії "проблемами" через її приєднання до НАТО. Він заявив про це під час інтерв'ю для програми "Москва. Кремль. Путін".

За словами Путіна, "Ми приєднали Фінляндію до НАТО. Чи мали ми якісь проблеми? Усі протиріччя, включаючи територіальні питання, вже були вирішені в минулому столітті. Ми мали хороші і серйозні стосунки".

У своєму заявленні Путін також проголосив про розміщення військових частин в Ленінградському військовому окрузі, що може створити проблеми для Фінляндії. Він додав, "Немає проблем, але тепер вони з'являться. Ми створимо Ленінградський військовий округ і розташуємо там деякі військові підрозділи. Яким це потрібно? Це безглуздо".

Незважаючи на це, Путін запевнив, що не має наміру конфліктувати з НАТО. Він сказав, "Ми не мали жодних проблем з ким-небудь. Це ті (НАТО), хто створює проблеми з нами, оскільки вони не хочуть конкуренції з боку Росії".

Варто відзначити, що уряд Фінляндії 14 грудня прийняв рішення закрити пропускні пункти на східному кордоні з Росією через проблему з нелегальними мігрантами.