Путін проводить переговори з Сі у Китаї

Президент Росії, Володимир Путін, зустрічається з китайським лідером Сі Цзіньпіном в Пекіні, повідомляє Російська преса.

Початково, Путін виступав на Міжнародному форумі "Один пояс, один шлях", і після цього розпочав переговори з Сі.

Згідно з повідомленням речника Кремля, Дмитра Пєскова, Путін і Сі продовжили переговори в обмеженому форматі, і в подальшому вони збираються провести особисту зустріч.

У своєму привітанні делегаціям, Путін заявив, що в сучасних умовах необхідно сильне зовнішньополітичне співробітництво, тому саме цього Росія і Китай прагнуть досягти.

  • Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Сі відзначив, що Росія і Китай непохитно поглиблюють взаємодовіру на політичному рівні і підтримують тісну стратегічну співпрацю. Він також наголосив на теплих комерційних зв'язках та міцному особистому дружбі між лідерами двох країн. Сі додав, що Пекін готовий співпрацювати з Росією для захисту принципів міжнародної справедливості.

Російський президент Володимир Путін прибув до Китаю з офіційним візитом. Він зустрінеться з президентом В'єтнаму, У Ван Тхіонгом, прем'єр-міністром Королівства Таїланд, Сеттхоєм Тхавісіном, президентом Монголії, Ухнаагін Хурелсухом, і президентом Лаоської Народно-Демократичної Республіки, Тхонглуном Сісулітом. Крім того, він відвідає ІІІ Міжнародний форум "Один пояс - один шлях".