Ракетний удар: Зеленський розповів про ситуацію у Дніпрі

Від ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі загинули 40 людей.

Зокрема, три дитини. Про це президент Володимир Зеленський сказав у вечірньому зверненні.

"Станом на цей час вдалося врятувати з-під завалів 39 людей, серед них шість дітей. Загалом надійшло 47 повідомлень про тих, хто міг перебувати в будинку на час удару і чия доля була невідомою. Вдалося з'ясувати інформацію вже щодо 22 людей. Відомо про 40 загиблих, серед них три дитинки",- сказав президент.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, Служба безпеки України вже почала встановлення інформації про тих російських військових, хто підготував і здійснив цей ракетний удар.

"Жодного сумніву немає: кожен, хто винен у цьому воєнному злочині, буде встановлений, притягнутий до відповідальності. Цей удар по Дніпру, як і інші подібні удари, підпадає, зокрема, під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду. І ми використаємо всі доступні можливості як національні, так і міжнародні, щоб усі російські вбивці, щоб кожен, хто віддає й виконує накази про ракетний терор проти наших людей, отримали законні вироки. І щоб вони відбули покарання", - наголосив Зеленський.

Водночас заступник голови ОП Кирило Тимошенко повідомив, що рятувальна операція у Дніпрі не буде закінчена поки не будуть знайдені тіла усіх загиблих.

"Головне зараз це допомога усім хто постраждав. Рятувальники продовжують розбирати завали Далі працюватимуть експерти та зроблять оцінку щодо можливості відновлення будинку. Вже сьогодні в під'їздах, що вціліли було відновлено електропостачання", - повідомив Тимошенко в етері національного телемарафону "Єдині новини".

У суботу, 14 січня, російські терористи ракетою поцілили у багатоквартирний житловий будинок у Дніпрі. Був зруйнований як мінімум один під'їзду, під завалами опинилися десятки людей.