Режисер оскароносного «Оппенгеймера» отримає лицарське звання

Режисер оскароносного «Оппенгеймера» отримає лицарське звання

Британському режисерові Крістоферу Нолану та його дружині Еммі Томас присвоять лицарське звання та титул дами, відповідно, визнавши їхні досягнення в кінематографі. Про це повідомляє BBC.

Крістофер Нолан отримає визнання за свою кінострічку "Оппенгеймер", яка принесла йому першу нагороду "Оскар" у номінації "Найкраща режисура". Його дружина також була продюсеркою цього фільму. "Оппенгеймер" отримав ще шість "Оскарів".

Крістофер Нолан раніше був шість разів номінований на "Оскар" за найкращу режисуру, але до 2024 року ніколи не вигравав.

Пара також співпрацювала над такими фільмами, як "Тенет", "Дюнкерк", "Інтерстеллар", "Темний лицар" та інші.

Варто зазначити, що в Великій Британії процес вручення лицарства має довгі традиції. Основним критерієм для отримання цього звання є значний внесок у різні сфери життя, такі як громадська служба, політика, наука, мистецтво та благодійна діяльність.

Комітет з нагородження лицарством розглядає потенційних кандидатів, який складається з високопосадових посадових осіб та експертів.

Урочиста церемонія вручення відбувається зазвичай у Букінгемському палаці в Лондоні, де король або королева вручають медаль та документи, що підтверджують статус лицаря.

Після отримання медалі новому лицарю надягають меч на плече, що символізує його новий статус, та він може додавати до свого імені звання "сер".

Нагадаємо, що ноччю з 10 на 11 березня відбулося вручення премії "Оскар". Фільм "Оппенгеймер" Крістофера Нолана отримав премію в категорії "Найкращий фільм".

До речі, документальний фільм "20 днів у Маріуполі" побив рекорд переглядів на українських стримінгових платформах у перший вікенд.

Читайте також: