Росія намагається викупити зброю, яку продала іншим країнам – WSJ

За інформацією видання The Wall Street Journal, Росія намагається повернути частину зброї, яку вона раніше продала іншим країнам. У квітні минулого року російські чиновники попросили президента Єгипту Абдель Фаттаха аль-Сісі повернути понад сотню двигунів з російських вертольотів, необхідних Москві для ведення війни проти України. За даними джерел WSJ, Сісі погодився на це, і поставки двигунів можуть розпочатись вже на наступний місяць.

За повідомленнями видання, Росія намагається повернутися до своїх колишніх клієнтів, які купували у неї літаки, ракети і системи протиповітряної оборони. Це дозволило Москві стати другим найбільшим експортером зброї у світі. Росія проводила переговори з офіційними особами з Пакистану, Білорусі та Бразилії з метою придбати двигуни для своїх вертольотів, які її втратила під час війни. Зараз Росія намагається викупити те, що колись продала своїм клієнтам. Росія жертвувала частиною прибуткового бізнесу з експорту озброєнь через війну. Зброя, яка була призначена для Індії та Вірменії, відправляється в Україну на лінію фронту.

The Wall Street Journal стверджує, що Росія намагається перехопити ініціативу на полі бою, але неясно, чи достатньо нових поставок для зміцнення її атак. Раніше російським торговим компаніям заборонили закуповувати вогнепальну зброю та боєприпаси в Європі та США.