Росія випускає снаряди втричі швидше і вчетверо дешевше за Захід, - Sky News

Росія випускає снаряди втричі швидше і вчетверо дешевше за Захід, - Sky News

Російські снаряди виготовляються втричі швидше і вчетверо дешевше, ніж на Заході. Про це повідомляє Sky News, посилаючись на аналіз консалтингової компанії Bain & Company.

За даними аналізу, Росія має п'ятикратну перевагу в снарядах над Україною та іншими європейськими країнами. Навіть США та Великобританія поступаються Росії у виробництві снарядів.

"Часто одним, двома, трьома снарядами ми можемо повністю знищити мету", - цитує видання артилериста 57-ї бригади.

За прогнозами Bain & Company, російські заводи в 2024 році зможуть виготовити або відновити близько 4,5 мільйона артилерійських снарядів, у той час як на Заході ця цифра становитиме 1,3 мільйона.

Середня вартість виробництва снаряду НАТО складає 4000 доларів за одиницю, тоді як російський снаряд коштує лише 1000 доларів.

Проте не лише артилерійські снаряди становлять проблему для України. Українським новобранцям, які навчаються у Великій Британії, бракує боєприпасів під час навчання.

Згідно з повідомленням Sky News, дефіцит боєприпасів змушує новобранців використовувати ракети N-LAW для стрільби із протитанкових гранатометів. ЗСУ наголосили, що боєприпаси вистачає лише для використання на фронті.

Фабрика Thales у Белфасті збільшила виробничі потужності ракет N-LAW, працюючи лише чотири дні на тиждень. Директор фабрики Філіп МакБрайд вказав, що замовлення від міністерства оборони Британії допоможе ще більше збільшити виробництво.

Нагадаємо, кілька країн Європи домовилися про створення "стіни дронів".

Дивіться також:

Читайте також: