Росіяни після атак на свій флот відводять кораблі якомога далі від Криму

Після атак на російські військові кораблі у тимчасово окупованому Криму, війська РФ почали розосереджувати та ховати свої неушкоджені судна якомога далі від півострова.

Останні два влучання по великих десантних кораблях завдали військам РФ чималих втрат. Про це у коментарі "24 каналу" сказав речник Оперативного командування "Південь" Сергій Братчук.

Він зазначив, що росіяни використовували такі кораблі для перевезення бойових комплектів, озброєння і техніки.

"Влучання це дуже добре. Але подивіться про що говорить цей нюанс. Є влучання у найбільш захищені військово-морські фортеці Чорноморського флоту, а саме в акваторії Чорного моря, тобто у Севастополі", наголосив Братчук.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За його словами, нині російський Чорноморський флот фактично перебуває під вогневим контролем ЗСУ.

Через це окупанти розосереджують свої кораблі, максимально виводячи їх у море та ховають у бік Новоросійська. Він також зазначив, що РФ завела в Азовське море щонайменше три великі десантні кораблі.

"Можливо побоюються якогось чергового "малюка", адже з "малюками" не жартують", додав речник.

Останнім часом кількість атак на флот росіян значно побільшала.

Зокрема, 14 вересня Збройні сили України атакували надводними дронами російські кораблі в акваторії Чорного моря. Йдеться про судна окупантів проєту 22160 "Василь Биков", повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Водночас бійці Сил спецоперацій ЗСУ допомогли здійснити атаку на окупований Севастополь. Захисники розкрили подробиці ураження російського підводного човна "Ростов-на-Дону" та десантного корабля "Мінськ" у ніч проти 13 вересня.

Також наші військові підбили російський ракетний корабель "Самум". По ньому запустили морський дрон СБУ "Морський малюк".