Російські надії втопили у морі – Зеленський

Багато хто у Росії думав, ніби Чорне море це акваторія їхньої сили.

Ворог сподівався, що наші Військово-морські сили нібито не витримають російських ударів. Але відвага і майстерність українських воїнів знищили всі ці ворожі надії і втопили їх у морі. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час зустрічі з воїнами ВМС ЗСУ, повідомляє Gazeta.ua.

"Сьогодні для усіх українців не якась там формальність дякувати вам. Ми вдячні за ту славу, яку здобувають для нашої держави складові наших ВМС ЗСУ", ‒ звернувся Зеленський до військових.

Українська оборона у цій війні складається із різних епізодів, сказав президент.

"Велики, малих, які сумарно дають захист нашій державі і можливість рухатися вперед ‒ і на суходолі і на морі", ‒ заявив Зеленський.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

ВМС разом з іншими елементами Сил оборони захистили від російських десантних операцій наше Чорноморське узбережжя, сказав президент.

"Ви захистили Одесу, яку російські окупанти мріяли підкорити чи знищити. Нашими ракетами був затоплений російський флагман. І це було настільки принизливо для Кремля, що вони і дося бояться оприлюднювати всі деталі цієї втрати", ‒ сказав глава держави військовим.

"І якщо російські військові кораблі ще залишаться у Чорному морі. Якщо залишаться. Вони будуть боятися наближатись і до нашого українського Криму і до нашого узбережжя Азовського моря", ‒ заявив Зеленський.

Сьогодні в Україні відзначають День Військово-морських сил. Захисників привітали президент Зеленський, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і командувач ВМС віцеадмірал Олексій Неїжпапа.

У неділю Зеленський приїхав в Одеську область.

Флагман російського флоту, ракетний крейсер "Москва" затонув торік у квітні від удару українських ракет "Нептун".