Розвідка зробила прогноз щодо війни

Росія не має наміру переговорювати з Україною та Заходом і готова продовжувати війну на довгий час, заявив Кирило Буданов, голова Головного управління розвідки, в коментарі для NV.

Буданов також відзначив, що існують приклади війн, які не закінчувалися юридично, і навів Японію та Росію як один з таких прикладів. Формально обидві країни перебувають у стані війни з 1945 року через відсутність мирного договору щодо Курильських островів.

"Ця територіальна проблема існує вже понад 70 років. Тому такий сценарій є дуже вірогідним, особливо з урахуванням територіальних апетитів РФ щодо України, які не обмежуються лише Кримом. Зрозуміло, що ці апетити ніхто не збирається задовольняти", - сказав Буданов.

Раніше Буданов заявив, що Росія може продовжувати війну проти України ще принаймні до 2026 року. Країні-агресору вистачить людських ресурсів, але виникнуть проблеми з економікою та технікою. Він також підкреслив, що не можна заморожувати конфлікт, оскільки це зрада для людей на окупованих територіях і неправильно з точки зору пам'яті загиблих та захисників нашої країни.

Зараз триває 629-й день повномасштабної війни Росії проти України. Протягом останньої доби відбулося 80 бойових зіткнень. Російські терористичні війська вдарили по місту Херсон з реактивних систем залпового вогню, а також застосували балістичну ракету вночі.