«Шахтар» покидає Лігу чемпіонів, поступившись «Порту»

У останньому турі групового етапу Ліги чемпіонів сезону 2023-24 донецький футбольний клуб "Шахтар" зазнав поразки від португальського "Порту". Матч завершився з рахунком 5:3 на користь "Порту".

Обидві команди мали шанси на вихід в плей-оф Ліги чемпіонів. Щоб гарантувати собі місце у наступному етапі змагань, "Шахтару" потрібна була перемога, тоді як "Порту" досить було навіть нічия.

"Порту" забив перший гол вже на 9-й хвилині матчу. У середині першого тайму "Шахтар" зміг врівняти рахунок. За допомогою пасу від Зубкова, Степаненко віддав м'яч Сікану, а той забив гол. Таким чином, рахунок став 1:1.

Після цього українська команда пропустила ще два голи, які забили Мехді Таремі та Галено. Однак, на 72-й хвилині Сікан зміг зробити гарний індивідуальний прогін, пройшовши до штрафного майданчика зліва і забивши гол. Рахунок став 3:2 на користь "Порту". Але майже одразу "Порту" відповів голом. На 76-й хвилині захисник Пепе забив гол після кутового, а на 83-й хвилині Консейсау вивів м'яч в атаку, перехопивши його у захисника "Шахтаря", і переграв воротаря Дмитра Різника.

Остаточний рахунок встановив молодий бразилець Едіналду на 87-й хвилині матчу. Після його голу рахунок став 5:3 на користь "Порту".

Таким чином, "Порту" вийшов у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, а "Шахтар" продовжить боротьбу у Лізі Європи.

Ліга чемпіонів. Група Н

"Порту" - "Шахтар" - 5:3

Голи: Галено (9, 43), Таремі (62), Пепе (76), Консейсау (82) - Сікан (29), Еуштакіу (73, автогол), Едіналду (88).

Фінальна турнірна таблиця групи "Шахтаря" у Лізі чемпіонів 2023/24

Після 6 матчів "Шахтар" здобув 9 очок і посів третє місце у групі H. Українська команда боролась за вихід у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, але виступатиме у Лізі Європи навесні.

Нагадаємо, що в листопаді "Шахтар" переміг "Антверпен" з рахунком 1:0 у п'ятому турі групового етапу Ліги чемпіонів і гарантував собі принаймні третє місце у групі і вихід у плей-оф єврокубків. Це була третя перемога "Шахтаря" у цьому етапі змагань.

Раніше повідомлялося, що "Шахтар" здолав "Барселону" з рахунком 3:2 у груповому етапі Ліги чемпіонів, зриваючи серію з чотирьох поразок поспіль від цієї команди. Останній раз українська команда перемагала каталонців у грудні 2008 року з рахунком 3:2.

До речі, новим головним тренером "Шахтаря" став Маріно Пушич, контракт з яким розрахований до кінця сезону 2025/26.