Сенат США відклав святкові канікули через переговори щодо допомоги Україні

Сенат США вирішив продовжити свою роботу наступного тижня, затримуючи святкові канікули. Таке рішення було ухвалене з метою погодити питання щодо фінансування допомоги Україні та вирішити проблему кордону США. Сенат відміняє свої канікули, в той час як Палата представників Конгресу пішла на канікули.

Раніше деякі законодавці повідомляли, що Сенат планує повернутися на роботу 18 грудня, а Палата представників вже знаходиться на канікулах з 14 грудня. Майк Джонсон, спікер Палати представників, відмовився від пропозиції продовжити роботу обох палат Конгресу на тиждень, щоб ухвалити додаткове фінансування для України перед Різдвом. Білий дім закликав республіканців не залишати свої справи для свят і продовжити роботу, оскільки є ще важливі завдання.

Президент Байден і Білий дім активно працюють над тим, щоб Конгрес затвердив пакет допомоги для України. Байден закликав Конгрес не подарувати російському президенту Путіну подарунок і ухвалити допомогу Україні до початку канікул. В його запиті до Конгресу було згадано потребу в 100 мільярдах доларів, включаючи 60 мільярдів для України.

Ці кошти будуть виділені на підтримку України, включаючи посилення військової готовності і поповнення запасів Міноборони США, які вже були витрачені на допомогу українському народу. Крім того, фінансування передбачається для прямої бюджетної підтримки України, допомоги населенню та підтримки економіки під час воєнних дій.

Незважаючи на це, в Конгресі трапилися розбіжності щодо цього пакету допомоги. В началі грудня Сенат США заблокував законопроєкт про фінансову допомогу Україні, проти голосували всі республіканці і незалежний сенатор Берні Сандерс.