Серед українських біженців у Нідерландах побільшало чоловіків

  • В Нідерланди прибуває все більше українських біженців, включаючи тих, хто перебуває вже в інших європейських країнах.
  • Кількість українців, які прибувають до Нідерландів, зростає, особливо з Польщі.
  • Дедалі більше чоловіків стають серед українських біженців, які прибувають до Нідерландів.
  • Один з біженців, Владислав, зазначає, що Нідерланди є хорошою країною для життя, тому вирішив тут оселитися, після перебування в Польщі, яка йому не сподобалася.

Місцеві органи влади заявляють про нестачу місць у притулках для такої великої кількості біженців, але не всі українські чоловіки є військовослужбовцями.

Директор з питань безпеки Утрехтського регіону стверджує, що спочатку до Нідерландів прибували багато жінок, потім жінки з дітьми, а зараз також з'явилися чоловіки. Однак через швидкий приплив біженців, місцеві органи влади не можуть впоратися з їхнім розміщенням.

Наразі в Нідерландах проживає майже 102 тис. українців, з них 83 тис. перебувають у муніципальних притулках.

Проблема розміщення українських біженців стає серйозною проблемою для місцевої влади, існує недостатньо місць для двохсот нових шукачів притулку, які щодня прибувають до Нідерландів.

Уряд України закликав почати діалог з повернення українців, тому що країна потребує людей для відновлення економіки. Посол Нідерландів також підтримує початок діалогу та зазначає, що українці легко інтегруються у Нідерландах, але їм потрібна мотивація для розвитку бізнесу в Україні.