Сили оборони біля Бахмута звільнили за тиждень ще 3 кв. км

Українські війська минулого тижня звільнили 3 кв. км на Бахмутському напрямку.

Бої точаться на південному і північному флангах міста-фортеці, повідомила 4 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр під час включення з Military Media Center.

"Минулого тижня було дуже гаряче в районах Кліщіївки, Курдюмівки і Озарянівки", сказала вона.

Усього з початку наступу українських військ на Бахмутському напрямку звільнено вже 47 кв. км.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Сили оборони мають успіхи й на південному фронті. Тривають наступальні дії українських військ на Мелітопольському напрямку.

За останні декілька днів у ході ведення наступу ЗСУ мали успіхи в районі Новоданилівка Новопрокопівка.

"Наші воїни закріплюються на досягнутих рубежах", додала Маляр.

Воїни ЗСУ продовжують просуватися на півдні країни під час контрнаступу, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). По всій лінії фронту точаться важкі бої. Зіткнення на Донбасі тривають. Ситуація у Харківській та Луганській областях досі напружена.

3 вересня російські війська продовжили наступати на лінії Куп'янськ-Сватове, але не досягли підтверджених успіхів. Вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоєгорівки в 15 км на південний захід від Сватового.

Значні втрати росіян за останній тиждень спричинили короткочасну паузу в наступальній активності ворога. Російські військові блогери стверджували, що російські війська продовжували наступальні дії за 7 км від Куп'янська та поблизу Новоселівського.