Скільки заробляє будівельник в Україні на місяць

Робота будівельником в Україні може і не найперспективніша, але доволі прибуткова. У будь-які часи і навіть під час великих криз будівельники завжди мають роботу. 

Основним аргументом, щоб піти в цю професію, скільки заробляє будівельник. Заробіток будівельника в Україні не має однієї стабільної величини. Дохід досвідченого будівельника може істотно відрізнятися залежно від досвіду, конкретного проєкту, типу робіт, а також роботодавця. У середньому, новачок без досвіду роботи може заробляти від 10 000 до 15 000 гривень на місяць. Досвідчені та кваліфіковані будівельники, особливо з рідкісною спеціалізацією, можуть заробляти значно більше, в межах 20 000-30 000 гривень, а то й вище.

Скільки отримує будівельник: у середньому, на місяць і на день?

Зарплата будівельника досить часто змінюється. Зазвичай таким професіоналам платять за виконаний проєкт. Якщо він довгостроковий, тоді враховується графік і складність роботи. 

скільки заробляє будівельник

Робота і зарплата будівельника також залежить від поточної економічної ситуації в країні, інфляції, попиту на будівельні послуги та інших факторів. Тобто не можна виключати загальну ситуацію на ринку. Утім, особливістю цього ринку є те, що робота завжди знайдеться, особливо для досвідченого будівельника. 

Також на заробіток будівельника в Україні впливає кілька ключових факторів:

  1. Насамперед, досвід роботи. Що вища кваліфікація і досвід роботи будівельника, то вищий і його заробіток. Фахівці з великим досвідом зазвичай отримують вищу заробітну плату. У цій сфері між досвідом і зарплатою є прямий зв'язок. 

  2. Тип робіт і спеціалізація. Заробіток будівельника також залежить від типу виконуваних робіт і спеціалізації професіонала. Наприклад, фахівці з оздоблення можуть отримувати іншу заробітну плату порівняно з мулярами або електриками. Насамперед усе залежить від необхідності якісної тієї чи іншої роботи. 

  3. У великих містах, як Київ, Харків чи Львів, заробітні плати можуть бути вищими через високий попит на будівельні послуги. Втім, у цьому ж випадку на дохід будівельника впливає ситуація в країні. 

  4. Деякі компанії можуть пропонувати вищі заробітні плати та додаткові пільги своїм співробітникам. Наприклад, медичне страхування, харчування на робочому місці, бонуси та премії.

Загалом зараз ситуація в країні дуже впливає на ринок праці загалом. Наприклад, інфляція та зміни в економіці можуть вплинути на зростання або зниження заробітних плат у будівельній галузі. Тобто будівельник отримує не так багато, навіть якщо працює багато. 

Яка зарплата будівельника в Україні: як почати багато заробляти?

Для початку, щоб добре заробити, будівельнику потрібно набратися досвіду. Саме він визначить, скільки і як буде отримувати професіонал. Практика в будівництві дуже важлива, навіть якщо у будівельника прибуткова спеціалізація.

скільки отримує будівельник

Щоб стати будівельником в Україні, слід розглянути кілька важливих кроків:

  1. Навчання. В Україні існує можливість отримати професійну освіту у сфері будівництва. Багато технічних і будівельних вишів пропонують спеціальності з будівництва, як-от будівельна справа, архітектура, інженерні системи та інші. Багато хто навіть не знає, що існує така форма навчання. 

  2. Додаткове навчання. Крім того, можна пройти спеціалізовані курси та тренінги з будівництва, які можуть надати необхідні навички та знання в конкретних галузях, як-от муляр, маляр, тесляра та інші. Така освіта дає навіть більше, ніж освіта у ВНЗ. 

  3. У деяких випадках для роботи в будівельній галузі потрібні певні сертифікати або ліцензії. Наприклад, для виконання електромонтажних робіт може знадобитися відповідний сертифікат. Про це також забувати не варто. 

  4. Після отримання відповідної освіти або курсів можна почати пошук роботи в будівельних компаніях, підрядних організаціях або на будівельних об'єктах. Важливо набиратися досвіду в процесі роботи. У цьому випадку гнатися за високою зарплатою не варто. Потрібно набиратися досвіду. 

Попри здавалося б простоту професії, для будівельника важливе самовдосконалення і професійний розвиток. Будівельна галузь постійно розвивається. 

Загалом будівництво не така й складна справа, якщо набратися досвіду. Навчання в інших фахівців також вітається. Якщо сфера і змінюється, але база знань завжди залишається базою. З неї і формується основна зарплата будівельника. 

Затребуваність будівельних робіт при цьому зростає з кожним днем. Тому професія будівельника завжди буде актуальною і оплачуваною. Такий професіонал не залишиться без роботи і доходу.