Що потрібно для масового виробництва далекобійних ракет в Україні

Для виробництва ракет, які можуть досягати цілей на відстані в 1000 кілометрів, Україні потрібно залучити значні інвестиції. Головна проблема полягає у необхідності розширити виробництво ракет. Про це заявив експерт Іван Ступак.

Що стосується першого випробування ракети, то це важливий крок. Однак, навіть після успішного випробування, не можна одразу починати масове виробництво. Зазвичай, під час випробувань нової зброї з'являються проблеми, такі як недостатня точність чи некоректна робота деяких елементів. Після виявлення таких проблем, виробник повинен внести виправлення. Тільки після цього можна починати розширення виробництва. Однак, на це потрібні значні фінансові вкладення, яких поки що немає в Україні.

Не зважаючи на ці виклики, Ступак вірить, що українській оборонній промисловості вдасться розширити виробництво ракет з великою дальністю польоту. Він навіть прогнозує, що одного дня ми побачимо новину про досягнення українських ракет російських військових об'єктів.

Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки і оборони, повідомив, що Україна вирішила перевести частину виробництва своїх ракет за межі країни, щоб уникнути можливих ударів зі сторони Росії. Він також зазначив, що під час одного з російських нападів ворог вдарив по місці, де знаходилися українські ракети.