Шольц після візиту в Ізраїль анонсував масштабну депортацію з Німеччини

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц після своєї поїздки до Ізраїлю висловив своє ставлення до масової депортації людей з Німеччини. Він закликав всіх, хто не має права перебувати в країні, залишити її, зокрема про це повідомляє Der Spiegel.

Шольц вразився подіями, що сталися 7 жовтня в Ізраїлі. "Ми стоїмо на стороні євреїв. Держава зробить все, щоб захистити їхнє життя в Німеччині. Як громадяни цієї країни, ми не дозволимо розділити себе. Напади, образи або травми, завдані євреям, є нападами на всіх нас", - зазначив він.

Канцлер також наголосив, що в Німеччині є люди, які підпалюють ненависть до Ізраїлю, і влада має бути пильною щодо цього. З одного боку, це імміграція працездатних сил, яка є необхідною для країни. З іншого боку, ті, хто шукають притулку через політичне гнітіння, також не можуть залишитися. Саме тому ми обмежуємо нелегальну міграцію до Німеччини, оскільки захоплено занадто багато людей", - пояснив Шольц.

Канцлер зазначив, що в Німеччині вже є кілька заходів з обмеження міграції, включаючи радикальні. "Ми нарешті повинні масово депортувати тих, хто не має права перебувати в Німеччині", - підкреслив він.

  • Першим європейським главою уряду, який відвідав Ізраїль після нападу бойовиків ХАМАС, став канцлер Німеччини Олаф Шольц.
  • У Тель-Авіві його декілька разів переривала ракетна тривога, і Шольцу довелося швидко вирушати в укриття, повідомляє Bild з посиланням на його оточення.
  • Згідно з міжнародним правом Ізраїль має право захищати себе. Шольц запевнив, що в Німеччині не має антисемітизму, і уряд прийме всі заходи для захисту єврейських інститутів.

Приєднуйтесь до нашого телеграм каналу новин - INKORR