Справа Труханова: розслідування завершилось

Закінчилось розслідування справи про злочинну групу, яка завдала мешканцям Одеси збитків на 689 млн грн.

До групи входить керівництво міста та силовики, повідомило Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Злочинці створили механізм заволодіння коштами місцевого бюджету і землею територіальної громади. Хотіли передати її під забудову.

Громада Одеси упродовж 2016 2019 років втратила щонайменше шість земельних ділянок загальною площею 15,9 га та 131 млн грн. Землю поза конкурсом передавали заздалегідь визначеним компаніям. А гроші йшли злочинній групі, яка забезпечувала ухвалення рішення про оренду землі в Одеській міськраді.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Нових членів злочинної організації вербували із застосуванням поліграфа. Спілкувалися через засоби захищеного зв'язку, зустрічалися у приміщеннях із посиленими заходами безпеки.

З чиновниками та правоохоронцями розплачувалися грошима та квартирами в новобудовах.

Серед підозрюваних міський голова Одеси Геннадій Труханов, його колишній заступник, колишні керівник департаменту комунальної власності Одеської міськради та його заступник, представники товариств-забудовників та приватні особи.

4 травня ВАКС взяв Труханова під варту терміном на два місяці із правом внесення застави.

Після проведеної Трухановим ночі в СІЗО заставу за нього вніс депутат його партії "Довіряй ділам" Дмитро Танцюра. Труханов сказав, що для нього внесення цієї застави було несподіваним.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила збільшити розмір застави до майже 51 млн грн. Захист спершу теж подав скаргу, однак сьогодні адвокат відмовився від неї, а Труханов цю відмову підтримав.

2018 року НАБУ повідомило про підозру Труханову у справі заводу "Краян". За даними слідства, у вересні 2016 року Одеська міська рада придбала за завищеною ціною у приватної структури будівлю, яка раніше входила до майнового комплексу заводу "Краян".