США виділять $6 млрд на замовлення зброї для України, - Остін

США виділять Україні 6 мільярдів доларів на військову допомогу

Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив про виділення 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні. Гроші будуть використовуватись для замовлення зброї в американських виробників. Він зазначив про це під час пресконференції після засідання Контактної групи з питань оборони України.

Остін нагадав про нещодавно наданий пакет військової допомоги на 1 мільярд доларів, з якого Україна отримує зброю з армійських складів США. Крім цього, за допомогою Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), Україні будуть надані ще 6 мільярдів доларів на закупівлю допомоги з американської оборонної промисловості.

За словами Остіна, це найбільший пакет військової допомоги, який було оголошено до цього часу. Він включатиме перехоплювачі для систем Patriot і NASAMS, системи протидії дронам, артилерійські боєприпаси і зенітні снаряди.

Раніше за планами, США мали виділити 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні. Президент США Джо Байден підписав законодавчий пакет, який передбачає виділення понад 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні та іншим союзникам США.

Деталі:

Міністр оборони США Ллойд Остін: "Сполучені Штати нададуть Україні 6 мільярдів доларів на військову допомогу. Це найбільший пакет військової допомоги, який було оголошено на сьогодні."
Президент США Джо Байден: "Україна отримає понад 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги зі сторони США та їх союзників."