Стало відомо, які унікальні здібності отримала перша чіпована Маском людина

Перший пацієнт Neuralink грає у шахи силою думки

29-річний Нолан Арбо, перший пацієнт з вживленим у мозок нейрочіпом компанії Neuralink Ілона Маска, навчився грати у шахи силою своїх думок. За його словами, він був паралізований внаслідок нещасного випадку вісім років тому, а тепер завдяки імпланту він може керувати курсором на екрані ноутбука шахівницею. Трансляцію гри провели на сторінці Neuralink в Twitter.

Арбо повідомив, що грає в комп'ютерні ігри, перериваючись на підзарядку пристрою. Втім, він зазначив, що після вживення чіпа його життя змінилося. «Це поки не ідеально, має бути ще багато роботи, але моє життя вже змінилося», – заявив він.

Пацієнт отримав імплантат від компанії в січні і повідомив, що у нього немає проблем. «Операція була дуже легкою», – сказав він у відео, яке транслювалося на платформі соціальних мереж Маска, маючи на увазі процедуру вживання імпланту. «Мене буквально через день виписали з лікарні. У мене немає порушень у свідомості».

Раніше Ілон Маск повідомив, що людина з вживленим в мозок чіпом навчилася керувати комп'ютерною мишею силою своїх думок. Він також сказав, що пацієнт практично повністю одужав після вживання чіпа. Команда Neuralink намагається покращити його ефективність. Маск додав, що фахівці працюють з пацієнтом над іншими функціями і процес йде успішно.

Нагадаємо, що 28 січня відбулася перша в світі операція з вживання чіпу у людину. Нейрочіп під назвою «Телепатія» дозволяє користувачу керувати різними електронними пристроями за допомогою думок. Основна мета цих випробувань полягала у вивченні безпеки як самого імпланта, так і процедури його вживання в мозок.