Суд оштрафував Трампа за публікацію у соцмережі

У суді в Нью-Йорку 20 жовтня колишнього президента США Дональда Трампа оштрафували на 5 тис. доларів за публікацію в соцмережах, повідомляє CNN. Ця публікація стосувалася особистого життя судді.

Президента штрафували за порушення наказу щодо поширення будь-якої інформації про суддів, а суддя також попередив його про можливе ув'язнення. "Дональд Трамп отримав попередження щодо можливих наслідків порушення наказу про поширення будь-якої інформації щодо працівників суду. Він конкретно визнав, що розуміє і буде виконувати його", - підкреслив суддя Артур Енгорон.

Видання нагадує, що після розгляду справи Трампа 3 жовтня суддя видав частковий наказ, забороняючи всім сторонам говорити про будь-яких співробітників суду. Це сталося після того, як Трамп в соцмережі Truth Social звинуватив помічницю Енгорона у пов'язаності з демократичним політиком Нью-Йорка Чаком Шумером і опублікував їх фото. Публікацію видалили з Truth Social, але на веб-сайті кампанії Трампа залишилася.

Суддя Енгорон вказав адвокатам Трампа на "кричуще порушення" наказу і попередив про можливе "тюремне ув'язнення". Адвокат Кріс Кіз вибачився перед суддею, заявивши, що це було ненавмисне і завдяки його дії пост був видалений.

  • Верховний суд США не заборонить Трампу балотуватися у 2024 році

Кандидат від Республіканської партії Джон Ентоні Кастро звернувся до Верховного суду із позовом про заборону Трампу брати участь у президентських виборах 2024 року, але цей позов відхилено.

Дональда Трампа підозрюють у чотирьох кримінальних справах як на рівні штату, так і на федеральному рівні. Усього йому пред'явлено 91 звинувачення. Проте він не визнає себе винним у жодному з них. Найсерйозніші звинувачення стосуються втручання у вибори президента в 2020 році.