"Суспільство цього дуже хоче" ‒ Зеленський зробив заяву щодо вступу в ЄС

2023-ий має стати роком, коли не залишиться жодних перешкод для початку переговорів щодо повноправного членства України у Європейському Союзі.

Ментально Україна та ЄС вже разом. Залишилося це підтвердити на політичному і юридичному рівнях, заявив президент України Володимир Зеленський на брифінгу з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві, повідомляє Gazeta.ua.

"Цей рік має стати тим часом, коли не залишиться жодних перешкод для початку переговорів щодо повноправного членства України в ЄС. Україна виконає свою частину роботи. Суспільство цього дуже хоче", ‒ заявив Зеленський.

Уряд оцінить, над чим ще треба попрацювати, щоб законодавство України відповідало у конкретних галузях праву ЄС, сказав президент.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зеленський сказав про план щодо наближення до законодавства ЄС. За підготовку цього плану буде відповідати міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Так само швидко, як ми працювали над набуттям статусу кандидата, ми повинні працювати і для адаптації правової реальності України до норм та практик ЄС. Важливого рішення ми очікуємо вже цієї весни", ‒ заявив президент.

"Ключовим кроком буде відкриття переговорів про членство. Я сподіваюся, що скоро ми зможемо оголосити і про цей крок", ‒ сказав Зеленський.

Сьогодні президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель прибули до Києва.

Відбулися спільні консультації Кабінету міністрів та Єврокомісії. Україна завершує виконання семи рекомендацій ЄС.

Торік 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку.