Свій серед чужих: Арахамія повідомив про складання мандату нардепом Абрамовичем

Сьогодні у своєму телеграм-каналі голова пропрезидентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що народний депутат від колишньої фракції ОПЗЖ, а нині співголова депутатської групи "Відновлення України" Ігор Абрамович складає депутатський мандат.

При цьому лідер парламентської монобільшості відмітив, що саме вихід Абрамовича з лав фракції ОПЗЖ у перший день повномасштабного вторгнення заклав початок для її подальшого розвалу в українському парламенті. Арахамія висловив сподівання, що і сьогоднішнє рішення Абрамовича про складення депутатських повноважень так само стане прикладом для наслідування іншими депутатами від забороненої ОПЗЖ.

"Тому закликаю інших депутатів із забороненої фракції ОПЗЖ наслідувати приклад. Пора вже нарешті відчути настрої суспільства на 11-у місяці повномасштабної війни", - звернувся Арахамія до депутатів із забороненої фракції ОПЗЖ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Судячи з допису, сам Арахамія не ототожнює Абрамовича з рештою депутатів із ОПЗЖ, називаючи останнього "своїм серед чужих в тилу п'ятої колони".

"Хоча, Ігор (Абрамович - ред.) зі своєю проукраїнською позицією ніколи не асоціювався у мене з ідеологією ОПЗЖ. Достатньо поглянути на "синхронність" його голосування з колишніми однопартійцями. Простіше кажучи, - свій серед чужих в тилу п'ятої колони", - резюмував Арахамія.

15 вересня Верховний суд відхилив скаргу партії "Опозиційна платформа За життя" на її заборону. Таким чином ОПЗЖ остаточно заборонили.

У квітні нардепи з ОПЗЖ створили групу "Платформа за життя та мир", її очолив Юрій Бойко. Фракцію розпустили. Також створили другу групу "Відновлення України".