Світ має посилити тиск на Путіна ‒ Шольц

Світ має посилити тиск на диктатора РФ Володимира Путіна, аби той припинив війну проти України.

Зробити все для цього пообіцяв канцлер Німеччини Олаф Шольц. Про це він сказав під час "діалогу з громадянами" в Гамбурзі 2 жовтня.

"Я зроблю все для того, щоби ми значно посилили тиск, і російський президент зрештою зрозумів, що він не може просто сказати: "я буду продовжувати поки не досягну своєї цілі, незважаючи на те, скільки це коштуватиме життів, у тому числі, власних солдатів", - сказав Шольц.

За його словами, необхідно зробити все можливе, щоби війна завершилася, а Україна змогла захистити при цьому свою цілісність і незалежність. При цьому Шольц позитивно оцінив переговори на рівні політичних радників у Копенгагені та Джиді, у яких взяли участь також представники Китаю, ПАР і Бразилії.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Це поки ще не обіцянка рішення. У цій ситуації важко сказати, що ми маємо надію, але це, я вважаю, шлях", - сказав Шольц.

За його словами, Путін із радістю взяв би мапу Європи, перо, намалював би лінію і сказав: "це - ваше, це наше". І був би задоволений тоді, адже так він собі уявляє світ.

"Але я підкреслюю: так не може бути правильним, коли великий сильний сусід каже, що йому потрібна частина твоєї території. Суть конфлікту в тому, що йдеться насправді про завоювання країни, ні про що інше", - сказав Шольц.

Канцлер також наголосив, що в Україні наразі неймовірно багато руйнувань, всюди міни, багато людей загинули, а економіка зруйнована.

"Але Путіна все це не цікавить, адже десь у підручниках історії згодом має бути написано: він зробив свою державу великою", - додав Шольц.

У понеділок, 2 жовтня, Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги для боротьби проти російської агресії. До нього увійшли захисні окуляри, термінали супутникового зв'язку і танкові тягачі. Зокрема, Берлін передав Києву 14 гусеничних всюдиходів BV 206.

Німеччина обов'язково передасть Україні далекобійні ракети Taurus. Однак спочатку хоче оцінити ризики їхнього застосування. Про це сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.