Тиутуловану білоруську плавчиню Шкурдай викрито у підтримці агресії РФ проти України

Білоруська плавчиня Анастасія Шкурдай, яка отримала бронзову нагороду на чемпіонаті світу та має дві ліцензії на Олімпіаду в Парижі, взяла участь у пропагандистському заході разом з головою Брестського обласного виконавчого комітету Юрієм Шулейком, який підтримує російську війну проти України. Про це повідомляє Base of Ukrainian sports.

23 лютого Шкурдай була присутня на пропагандистській зустрічі з Шулейком. Під час зустрічі Шулейко вітав Шкурдай з її нагородою чемпіонату світу, яку він назвав "перемогою для країни".

Варто зазначити, що через свою підтримку російської агресії проти України, Шулейко був включений до списку санкцій ЄС, Канади, Швейцарії, України та Великої Британії.

Участь Шкурдай в подібних заходах суперечить рекомендаціям Міжнародного олімпійського комітету щодо участі російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх. Тому зараз білоруську плавчиню мають відсторонити від участі в Олімпіаді.

Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Нагадаємо, понад 200 українських спортсменів підписали відкритий лист до президента Франції Емманюеля Макрона, мера Парижа Анн Ідальго, міністерки спорту Франції Амелі Удеа-Кастері та голови Оргкомітету Олімпійських ігор 2024 Тоні Естанге, де вони просять заблокувати можливість росіян, які підтримують війну, брати участь в Олімпійських іграх.

Читайте також:
  • Жан Беленюк: Все догори дриґом – наші спортсмени сидітимуть вдома, а росіяни виступатимуть?
  • Україна бойкотуватиме Олімпіаду через допуск росіян? Відповідь міністра спорту
  • Чи скасують Олімпіаду у Парижі через війни у світі? Відповідь президента МОК
  • 10 терористів у спортивних костюмах
  • Великий спорт. Карта бойових дій
  • Кремлівська фанера над Парижем. Російські чемпіони, які пролітають повз Олімпіаду (список)
  • 120 днів у заручниках. Хто влаштував диверсію проти українського спорту