Трагедія в Броварах: куди летіло керівництво МВС і перші версії трагедії

18 січня у Броварах впав призначений для потреб Державної служби з надзвичайних ситуацій гвинтокрил Super Puma.

Про причини авіакатастрофи говорити зараз іще зарано, заявив у середу речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі Національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Комісія буде розслідувати причини. Це не буде 1-2 дні, тому що дослідження авіакатастрофи займає певний час. Думаю, буде створена державна комісія, до якої увійдуть різні авіаційні фахівці. Вони дослідять причини того, що відбулося, та які фактори впливали на те, що вертоліт упав", ідеться в повідомленні.

Керівництво МВС летіло на гвинтокрилі у відрядження в одну з "гарячих" точок, заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

"На борту було дев'ять людей, всі вони загинули. Інші дев'ятеро загиблих діти та дорослі, що були у дитсадку. Гвинтокрил, який розбився сьогодні вранці у Броварах, прямував в "гарячу" точку, де проходять бойові дії. У ньому летіли міністр МВС, його перший заступник і держсекретар. Поки що про причину авіакатастрофи говорити рано, над розслідуванням працюватимуть спеціалісти", заявив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Гелікоптер летів на малій висоті при поганій видимості через туман. Загинули всі, хто були на борту вертольота.

"Причини трагедії встановлюються слідчими. Чи була це диверсія, несправність техніки, порушення правил безпеки польотів, ми скоро дізнаємося", заявив радник глави МВС Антон Геращенко.

Офіційна версія катастрофи наразі невідома.

На дитячий садок у Броварах Київської області сьогодні, 18 січня, впав гвинтокрил. Спалахнула пожежа. Під час трагедії у самому садку перебували діти та співробітники закладу.

На місце події прибули рятувальники, швидкі, поліція та військові. До самого дитсадка нікого не підпускають, мотивують тим, що об'єкт, котрий впав, будь-якої миті може вибухнути. Людей евакуюють.