У мерії Нью-Йорка стався скандал за участі штучного інтелекта

Мер Нью-Йорка захищає помилкового чат-бота

Мер Нью-Йорка Ерік Адамс став на захист міського чат-бота MyCity зі штучним інтелектом. Цей бот надавав неправильні відповіді та поради бізнес-власникам, які могли порушити закон. Про це повідомляє Reuters.

Чат-бот MyCity був запущений як пілотний проект у жовтні. Він пропонував власникам бізнесу дієву та достовірну інформацію відповідно до запитів, які вони вводили на онлайн-порталі.

Проте стало відомо, що чат-бот помиляється. Журналісти видання The Markup розповіли про те, що бот надавав неправильні поради, зокрема стосовно частини чайових та повідомлення про зміни в графіку роботи.

«Ми повинні це виправити», – заявив мер Адамс. «Кожного разу, коли ви використовуєте технологію, вам потрібно помістити її в реальне середовище, щоб виправити помилки».

Варто зазначити, що Адамс часто впроваджує неперевірені технології з оптимізмом, який не завжди виправдовується. Наприклад, минулого року він встановив на станції метро Таймс-Сквер робота, який мав допомагати поліції, проте він був прибраний через п'ять місяців.

Нагадаємо, що підтримка Windows 10 від Microsoft закінчиться в 2025 році, тому користувачам доведеться платити за безпечне використання операційної системи.