У Польщі можуть відновити роботу магазинів у неділю: озвучено нюанси

Законопроект у Польщі пропонує обмежити роботу магазинів в неділю

У польському Сеймі зареєстрували законопроект, яким пропонується запровадити дві торгові неділі на місяць. Автори законопроекту називають його компромісним рішенням між тими, хто хоче робити покупки в неділю та працівниками торгівлі.

Документ пропонує запровадити подвійну ставку оплати праці для працівників магазинів, які працюватимуть у неділю. Крім того, протягом 6 днів перед торговою неділею або після неї вони зможуть отримати ще один вихідний день. Згідно з законопроектом, якщо працівник, який пропрацював у неділю, не може отримати 4 вихідні за 6 днів до або після цього, то роботодавець зобов'язаний надати йому такий вихідний до кінця розрахункового періоду.

Автори проекту змін кажуть, що запровадження 2-х торгових неділь на місяць збільшить товарообіг магазинів на 4%, а також дозволить знизити кількість втрачених їстівних продуктів.

Згідно зі змінами, це також відповідатиме на потреби жителів невеликих населених пунктів, які часто беруть відгули протягом тижня, щоб поїхати за покупками до магазинів за кілька десятків кілометрів від їхнього місця проживання.

Акція в польській мережі Biedronka

Варто нагадати, що польська мережа Biedronka запустила вигідну акцію на покупки.