У Польщі запровадили нові правила подання заявок на карту побиту

Поліпшення системи бронювання для іноземців у Варшаві

У Варшаві розпочали роботу над покращенням системи бронювання термінів подачі на карти тимчасового проживання для іноземців. З початку 12 квітня 2024 року обмежено можливість бронювання терміну візиту у Варшаву через портал inPOL.

Це стосується осіб, які подають заяву на карти тимчасового проживання. Замість реєстрації через inPOL, іноземцям потрібно заповнювати спеціальний формуляр заявки для бронювання візиту для подання документів на отримання дозволу на проживання в Польщі.

"В адміністрації Мазовецького воєводства ми розуміємо, що жодне рішення не може гарантувати повністю ексклюзивний доступ до місць у черзі, особливо з урахуванням зростаючої кількості заяв, які постійно надходять в Мазовші. Але ми робимо все можливе, щоб припинити такі некоректні практики", - заявили в адміністрації Мазовецького воєводства.

Детальну інформацію та формуляр заявки можна знайти за посиланням: https://pobyt-czasowy-zapis-na-zlozeniewniosku.mazowieckie.pl/

Кількість зареєстрованих осіб на день буде залежати від кількості працівників та вмістимості приміщення. У формулярі потрібно вказати ідентифікаційний номер заявки, який був заповнений у системах MOS та inPOL. Тобто для бронювання через формуляр потрібно спочатку заповнити заявку на карту проживання в системах MOS та inPOL.

"Ми постійно будемо повідомляти необхідну інформацію про заявку на номер телефону, який ви вказали у системі inPOL, включаючи SMS-повідомлення про отримання картки проживання. Якщо ви правильно заповните форму, ви отримаєте автоматичне підтвердження заявки", - повідомили в адміністрації.

Згідно з новими правилами бронювання візитів, якщо виявляться помилки або недостовірна інформація при заповненні формуляра заявки (наприклад, використання ботів), заявка може бути відхилена, і термін візиту не буде заброньований.

Варто зазначити, що в Польщі ставлення до українців змінилося. Раніше ми розповідали про те, як роботодавці сприймають біженців.