У Приватбанку з'явилися "конверти": для чого їх використовують

Приватбанк представив нову послугу "конверти".

Ця послуга призначена для збору грошей, накопичень та управління особистими витратами, повідомляє банк.

Також можна додати інших людей до збору, додавши їх з телефонної книги або розповсюдивши посилання. "Конверт" можна закрити за певну дату або досягнення певної суми.

Зібрані пожертви можуть бути призначені на благодійність або власні проєкти. За допомогою "конверта" також можна розраховуватися, як звичайною карткою.

Як створити "конверт"

Щоб створити "конверт", у розділі "Сервіси" потрібно перейти до "Конвертів". Проте, треба зазначити, що сервіс знаходиться в етапі бета-тестування, тому він можливо не буде доступний для всіх користувачів.

Виберіть або напишіть назву "конверта". Цю назву будуть бачити люди, яким ви надасте посилання або запросите з телефонної книги як учасників.

Також не забудьте вказати валюту - гривні, долари чи євро. Лише цією валютою можна буде поповнювати "конверт". Зверніть увагу, що після обрання валюти змінити її буде неможливо.

Додайте опис. У цьому описі рекомендується додати якомога більше деталей: для чого збирають гроші, для кого це призначено і т.д.

Надайте мету, суму та дату закінчення збору коштів. Також виберіть зображення, яке буде візуально відповідати меті вашого "конверта".

Цю функцію порівнюють з аналогічною послугою "банків" у monobank.

У найближчі три роки Приватбанк мають намір продати. Кабмін уже затвердив його оновлену стратегію. До 2024 року в Приватбанку буде 1250 відділень і 15,5 тис. персоналу. Передбачається поділ Приватбанку на "хороший" і "поганий" із подальшою приватизацією "хорошого" банку.