У Yasno повідомили, скільком боржникам можуть відключити електрику

Енергопостачальник Yasno знайшов 70 тисяч боржників

Енергетична компанія Yasno, яка забезпечує електроенергією Київ і Дніпропетровську область, ідентифікувала 70 тисяч боржників.

За словами генерального директора компанії Сергія Коваленка, цим людям загрожує відключення електроенергії.

"Наразі таких кандидатів на відключення понад 70 тисяч у Києві та Дніпропетровській області, а їхній загальний борг становить понад 600 мільйонів гривень", - повідомив він.

Проте компанія обіцяє не відключати всіх боржників без розбору. Вони здійснюватимуть відключення відповідно до чітких критеріїв, пов'язаних як з сумою боргу, так і з тривалістю заборгованості.

Коваленко наголосив, що процес відключення не буде раптовим. Власники житла отримають попередження за 10 днів до відключення, а через 5 днів отримають повідомлення від оператора системи розподілу.

Він порадив клієнтам, які не проживають у своїх квартирах, уточнити свої показники, щоб уникнути заборгованості.

Для тих, кому важко платити за електрику, уряд розробив програму субсидій, які можна оформити за спрощеною процедурою.

"Гроші підуть в енергосистему. Атаки на інфраструктуру, особливо у східній частині України, нікуди не ділися, тому ремонти та масштабні відновлення - це наша реальність іще надовго. Тому, будь ласка, оплачуйте рахунки вчасно", - наголосив гендиректор.

Кабінет міністрів дозволив вимикати електроенергію боржникам

Кабінет міністрів ухвалив рішення дозволити вимикати електроенергію побутовим споживачам, які несплатили свої борги.

Це застосовується до тих споживачів, які проживають на територіях, де не проводяться бойові дії та які перебувають під контролем України.