У ЗСУ створять окремі підрозділи для засуджених

Створення окремих підрозділів для засуджених у ЗСУ

Міністр юстиції Денис Малюска повідомив про намір сформувати окремі підрозділи у Збройних Силах України для осіб, які відбули покарання. Такий крок буде сприяти забезпеченню рівного підходу до військової служби.

У ході телемарафону Малюска зазначив, що для засуджених служба у ЗСУ буде контрактною і вони зможуть приєднатися до підрозділів лише за власним бажанням. Окрім того, будуть створені спеціальні підрозділи, які включатимуть лише таких осіб, які відбули покарання.

За словами голови Мін'юсту, засуджені будуть виконувати завдання, що відповідають їхнім навичкам, наприклад, будівництво об'єктів військової інфраструктури та створення оборонних споруд.

Малюска підкреслив, що рішення про створення таких підрозділів ще не ухвалено, але це дозволить забезпечити рівний підхід і надати можливість всім громадянам, незалежно від їхнього минулого, захищати свою країну.

Використання навичок засуджених

Також міністр зазначив, що використання навичок засуджених може бути корисним для армії, оскільки вони мають різноманітні корисні навички, які можна використовувати. Крім того, це може стати для них шансом на нове життя.

Малюска наголосив, що існує достатня кількість охочих, тисячі осіб, які відбули покарання, бажають захищати свою країну.

Водночас, міністр зазначив, що правила служби будуть однаковими для всіх, а Конституція не передбачає винятків - кожен громадянин має можливість захищати Батьківщину.