Україна отримала 5 тис. Starlink від Польщі

Уряд Польщі надав Україні ще 5 тис. Starlink для широкосмугового інтернету

Уряд Польщі вирішив допомогти Україні, надавши ще 5 тис. комплексів Starlink, які забезпечують доступ до широкосмугового інтернету в будь-якій точці планети. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Ця допомога буде особливо корисною для прифронтових територій, де будуть забезпечені безперебійні комунікації для лікарень і шкіл. Також будуть встановлені відповідні термінали на обʼєктах критичної інфраструктури.

«В Україні вже працює близько 47 тис. комплексів Starlink, які були отримані завдяки угодам Міністерства цифрової трансформації з міжнародними партнерами та донорами. Найбільшу кількість терміналів - 19,5 тис. - надіслала Польща», - зазначив Федоров.

Міністр висловив свою вдячність уряду та Міністерству цифровізації Польщі за надану допомогу. Він також підкреслив важливу роль Національного інституту комунікацій в забезпеченні зв’язку в Україні.

Нагадаємо, що станом на вересень в Україні було встановлено приблизно 140-150 тис. терміналів Starlink. З них, близько 45 тис. були передані Україні як міжнародна допомога, а решта була придбана волонтерами та меценатами, які також платять за послуги.