Україна скликає екстрене засідання Радбезу ООН

Україна та ще 30 держав подали запит на проведення екстреного засідання Ради Безпеки ООН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна та інші 30 держав звернулися до ООН з проханням скликати екстрене засідання Ради Безпеки. Темою засідання стане масований удар Росії з використанням ракет та дронів, який призвів до багатьох жертв та руйнувань цивільної інфраструктури.

Масований удар росіян

Уночі ворог здійснив наймасованішу атаку проти України. Спочатку було здійснено 36 атак бойовими дронами «Шахедами». Далі Росія запустила:

  • 90 крилатих ракет;
  • 5 аеробалістичних ракет «Кинджал»;
  • 4 протирадіолокаційні ракети;
  • 1 ракету Х-59;
  • 14 зенітних керованих ракет С-300, якими поцілили по Харкову.

В загальному було застосовано 158 засобів повітряного нападу, з них 114 було знищено протиповітряною обороною. Внаслідок атаки загинуло 30 і поранено понад 160 осіб.

Нові ракетні удари Росії

У другій половині дня російські війська здійснили ще одну серію ракетних ударів по Смілі Черкаської області та Конотопу на Сумщині.

Реакція президента США

Президент Джо Байден відреагував на російську атаку, заявивши, що дії РФ нагадують світу про те, що головна мета Володимира Путіна - знищити Україну та підкорити її народ.

Триває 674-та доба війни Росії проти України. Протягом останньої доби відбулося 31 бойове зіткнення. Всього ворог здійснив 134 ракетних та 60 авіаційних ударів, 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.