Україна та Франція обговорили потреби жінок на фронті

Україна та Франція обговорили потреби жінок на фронті

У Міністерстві оборони відбулась зустріч з представниками французької публічної агенції Expertise France Аріан Філіс та Елізабет Рів'єр.

Під час зустрічі були розглянуті питання про потреби жінок на фронті, виконання Політики людського капіталу у Силах оборони та допомогу Франції щодо актуальних гуманітарних питань.

"Нинішні зусилля України у гуманітарній сфері мають подвійну важливість. По-перше, це стосується гідності тих, хто бореться за країну. По-друге - це стосується відновлення України в майбутньому. Франція готова підтримувати Україну у цих зусиллях", - заявив полковник Едуар Руше.

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова відзначила, що вперше Міністерство оборони затвердило Політику щодо людського капіталу в Силах оборони на державному рівні.

Цей документ передбачає створення умов для кар'єрного зростання та розвитку військовослужбовців, а також систему фізичного та психологічного відновлення поранених. Заступниця міністра оборони також зазначила про пілотний проект з реабілітації військовослужбовців, який реалізується спільно з НАТО, в рамках якого вже створюються п'ять нових реабілітаційних центрів.

Крім того, під час зустрічі обговорили питання цифровізації соціальних послуг для діючих військовослужбовців та ветеранів, а також збільшення кількості жінок на бойових та керівних посадах.

"Я дуже вдячна за співпрацю і сподіваюсь, що ця робота допоможе нам спільно створити найкращі умови для тих, хто захищає демократію", - підсумувала Наталія Калмикова.

Читайте також: