Українські хакери викачали інформацію про пів тисячі об'єктів Міноборони РФ

Українські хакери вдарили по російському держпідприємству РФ та викрали документацію, яка стосується 500 військових об'єктів Російського Міністерства оборони. Про це повідомили за джерелом "Главкома".

Хакери угрупування Blackjack, які якомога мають зв'язок з СБУ, здійснили вторгнення в російське держпідприємство, яке будує військові об'єкти по всій РФ.

Українські кіберзлочинці завантажили понад 1,2 терабайта даних з "Головного військово-будівельного управління по спеціальних об'єктах". За інформацією джерела "Главкома", це являє собою більше 500 паспортів військових об'єктів Міністерства оборони РФ:

  • збройні склади;
  • позиції зенітно-ракетних комплексів;
  • генштаби;
  • казарми, включаючи ті, що знаходяться на захоплених територіях України;
  • інші технічно-проектні документи.

Крім того, хакери знищили сім серверів і зашифрували понад 150 комп'ютерів працівників підприємства. Практично, російські спеціалісти втратили доступ до всієї інформації та резервних копій даних.

Нагадаємо, колишні хакери угрупування Head Mare викрали сервісну систему, яка обслуговує російські залізниці (РЖД) і "Роснефть". У зламаних документах виявлено паролі та службові документи.

До речі, українські хакери вже вдруге за кілька днів атакували російського інтернет-провайдера "Аркадо Телеком", який обслуговує адміністрацію президента РФ та ФСБ.