Українські спортсмени отримають потужну підтримку від діаспори на Олімпіаді-2024

Українські спортсмени отримають потужну підтримку від діаспори на Олімпіаді-2024

Світовий конгрес українців розмовляє з главою Національного олімпійського комітету

Представники Світового конгресу українців (СКУ) бесідували із Вадимом Гутцайтом, президентом Національного олімпійського комітету, про те, як глобальна українська спільнота може допомогти українським атлетам на літніх Олімпійських іграх у Парижі. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на СКУ.

Під час віртуальної зустрічі президент НОК висловив вдячність СКУ за підтримку України та українського спорту в ці складні часи для країни.

Стефан Романів, перший віцепрезидент СКУ, упевнив, що організація надає стійку підтримку та разом з Директором Місії СКУ в Україні Сергієм Касянчуком пропонує плани підтримки українських олімпійців.

Учасники зустрічі, зокрема голова Спортового комітету СКУ Ренатою Роман на спільному засіданні, обговорили, як допомогти дітям, які були вимушені переселитися, не втрачати зв'язків з українським спортом та бути гордими досягненнями українських олімпійців.

Відзначимо, що глава Національного олімпійського комітету України, Вадим Гутцайт, і співактивісти Міністерства молоді та спорту України, Матвій Бідний та Юрій Копитко, надіслали спільний лист Міжнародному олімпійському комітету, виражаючи свою занепокоєність кваліфікацією російських і білоруських борців на Олімпіаду, особливо через їхню підтримку воєнної агресії.

Читайте також: