Український уряд змінить підхід до мобілізації – The Guardian

Уряд України планує змінити практику призову на військову службу з метою збереження боєздатності. Запровадження змін можуть оголосити вже цього тижня. Про це повідомляє The Guardian.

За інформацією видання, плани передбачають залучення приватних рекрутингових компаній для ефективного здійснення призову. При цьому призовники будуть направлятися на посади, що відповідають їхнім навичкам, а не просто відправлятися на фронт.

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів виданню, що армія співпрацюватиме з двома найбільшими кадровими компаніями України з метою залучення людей з певними навичками на посади. Також буде відмовлено кваліфікованим українцям, які бажають допомагати армії, але не планують іти на фронт, від ухилення від призову.

«Деякі люди бояться смерті, стрільби, однак це не означає, що вони не можуть бути залучені до іншої діяльності», - зазначив Олексій Данілов.

За його словами, мобілізація стане гнучкішою, будуть оголошуватися лише необхідні спеціальності, і люди зможуть обирати посаду добровольця.

Крім того, Данілов додав, що проблема призову існує, проте її масштаби перебільшуються російською пропагандою.

Президент України Володимир Зеленський наказав головнокомандувачу ЗСУ та міністру оборони презентувати наступного тижня новий план мобілізації в країні.

Згідно з інформацією, що надійшла, 24 листопада Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому розглядались питання мобілізації, демобілізації, ТЦК, ВЛК, ротації та строкової служби. Олексій Данилов також повідомив, що під час засідання Ставки Верховного Головнокомандувача обговорювалося питання демобілізації осіб строкової служби, термін служби яких вже сплинув.

Читайте також:

  • Мобілізація в Україні: Банкова зробила заяву
  • Рада готує комплексний закон щодо мобілізації: коли його можуть ухвалити