Умєров оголосив результати «Рамштайну»: що отримає Україна

Міністр оборони України, Рустем Умєров, повідомив про результати 17-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

Умєров зауважив, що кожен наданий Україні боєприпас може бути використаний для знищення опорних пунктів противника.

Оголошені пакети допомоги від партнерів:

  • Сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони з участю 20 країн, з лідерами - Німеччиною та Францією.
  • По результатам візиту міністра оборони Німеччини, оголошено про надання допомоги на суму 1,4 млрд доларів, включаючи системи IRIS-T з керованими ракетами, нові протитанкові міни, систему Patriot та артилерійські боєприпаси. Усе це маємо отримати до середини грудня.
  • Нідерланди підготували 2 млрд євро на військову допомогу Україні.
  • Лідер ІТ-коаліції, Естонія, надає фінансування на 500 тисяч доларів для діяльності ІТ-коаліції, на додаток до зобов'язань Люксембургу в розмірі 10 млн євро.
  • Велика Британія та Норвегія працюватимуть над посиленням безпеки в Чорному морі в рамках Морської коаліції.

Міністр оборони України висловив подяку за постійну підтримку України з боку міжнародних партнерів.

Умєров також запросив міністрів оборони країн-партнерів приїхати з офіційними візитами до України, щоб вони мали змогу переконатися в ефективному використанні наданої допомоги.

Умєров сказав, що перемога України стане чітким сигналом для диктатур, які будуть покарані за злочин агресії.

Раніше повідомлялося, що головнокомандувач Збройних сил України, Валерій Залужний, вперше взяв участь у засіданні контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн".

Під час засідання "Рамштайн" 22 листопада була створена коаліція розвитку протиповітряної оборони з лідерами - Німеччиною та Францією.