В ISW розказали про контрнаступ ЗСУ

Росіяни на фронті намагалися контратакувати біля Куп'янська на Харківщині.

Водночас Збройні сили України продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямку в Запорізькій області, повідомляє ISW.

"Підрозділи 42-ї мотострілецької дивізії РФ дислокуються під Токмаком. Однак російське командування не укомплектувало глибоко багатоешелоновану оборону на півдні України. Напруженість між російськими підрозділами, які діють на передовій і в тилу західної Запорізької області загрожує цілісності російської оборони. А це сприяє контрнаступу ЗСУ", сказано в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ситуація у Вербовому залишається незрозумілою. 26 вересня українські війська продовжували наступальні дії на заході Запорізької області.

Російські війська вели контратаки в районі Бахмута, але не досягли підтверджених успіхів. Український Генштаб тим часом повідомив, що Сили оборони відбили п'ять контратак росіян поблизу Кліщіївки.

ЗСУ проводили наступальні операції в західній Запорізькій області та досягли північної околиці Новопрокопівки.

Розпочалася 581-ша доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Російські окупанти не перестають ігнорувати міжнародне гуманітарне право, обстрілюють не лише позиції українських військ, а й цивільну інфраструктуру населених пунктів, тероризуючи мирних жителів. На фронті протягом минулої доби відбулося 26 бойових зіткнень.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні країни, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку. Знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку противника в районі південніше Новодарівки Запорізької області.