"В когось буде горіти одне місце": Данілов сказав, до якого часу Україна отримуватиме ATACMS

Україна буде отримувати далекобійні ракети ATACMS до тих пір, поки всі тимчасово окуповані території не будуть звільнені. Це було оголошено секретарем РНБО Олексієм Даніловим під час інтерв'ю на "Українському радіо". Він відзначив, що нещодавно передані ракети ATACMS від США не є першим із таких постачань і будуть інші у майбутньому.

Домовленість про використання ракет ATACMS є між Києвом і західними партнерами і їх використання обмежується тимчасово окупованими територіями. Однак, пан Данілов не має точної інформації про відстань, на яку ці ракети будуть запускатися. Він впевнений, що після наступних постачань буде багато горячих точок та обстрілів, але це буде проходити до моменту звільнення всіх територій. І до цього моменту постачання далекобійних ракет не припиняться.

17 жовтня Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило про удари, завдані аеродромам, що знаходяться біля захопленого росіянами міста Бердянська в Запорізькій області та на тимчасово окупований Луганськ. Гелікоптери та обладнання аеродромів були пошкоджені. Українські військові використали далекобійні ракети ATACMS для нанесення цих ударів.

США передали Україні приблизно 20 ракет ATACMS. За інформацією The New York Times, ці ракети не будуть використовуватися для атак на Росію.