В очікуванні допомоги від США: Арахамія розповів, скільки протримається Україна

Фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню у найближчі два місяці можуть погодити США. Україні достатньо ресурсів на цей період, про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в інтерв'ю Report.

"У нас вистачить ресурсів на два місяці, тому ми почуваємось у безпеці", - сказав Арахамія, додавши, що США узгодять допомогу протягом найближчих двох місяців.

На його думку, нова хвиля мобілізації не може відбутися без демобілізації, оскільки для оснащення та навчання необхідні додаткові витрати.

Під час підготовки до контрнаступу ми мали понад 200 тисяч навчених солдатів. Деякі з них пройшли навчання у Румунії, Франції, Італії, Іспанії та інших країнах. За наявними домовленостями, навчання проводилися за рахунок цих країн - наголосив він.

Арахамія додав, що Україна буде шукати можливості фінансування мобілізації внутрішніми джерелами, оскільки ситуація з зовнішнім фінансуванням складна.

Нещодавно Євросоюз прийняв програму в 50 млрд євро тривалістю на 4 роки. Тобто ми маємо певні фінансові кошти на майбутні 4 роки. Минулого тижня я був у США і став свідком підтримки України. Однак всередині ще залишаються невирішені питання, пов'язані з кордоном" - заявив Арахамія.

Нагадаємо, Сенат США проголосував за офіційний початок обговорення законопроєкту, який передбачає виділення близько $95 мільярдів на допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню.

Раніше Сенат США повторно переглянув законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню без угоди про міграційну реформу і безпеку кордону. Законопроєкт набрав необхідну кількість голосів сенаторів.

Також Сенат США не підтримав двосторонню угоду про посилення кордону та допомогу Україні.

Крім того, Палата представників Конгресу США відхилила законопроєкт республіканців, який передбачав виділення Ізраїлю $17,6 млрд.

Посли США в Тихоокеанському регіоні закликають до дій щодо законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю, оскільки ініціатива законодавства все ще висить на межі краху. Дипломати заявили, що ставиться під загрозу довіра до країни.

Читайте також:

  • "Злочинна недбалість". Байден прокоментував затримку допомоги Україні
  • Чи винна Україна у затримці допомоги від США?