В США сказали, скільки часу погода ще сприятиме контрнаступу ЗСУ

Збройні сили України мають ще шість-вісім тижнів гарних погодних умов для контрнаступу.

США надають Україні допомогу в сфері безпеки приблизно кожні два тижні і найближчим часом це продовжуватиметься, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі під час брифінгу.

"Час нам не друг. У нас є ще шість-вісім тижнів гарної погоди, перш ніж обом сторонам, відверто кажучи, стане важче боротися. Ми хочемо переконатися, що скористаємося цим", - наголосив він.

Відповідаючи на питання, чи здатна Україна продовжувати контрнаступ у разі суттєвого зменшення підтримки США, Кірбі запевнив, що найближчими тижнями спостерігатиметься відносно послідовна та безперервна підтримка Києва з боку Пентагону. Адже Міноборони США все ще має декілька мільярдів доларів невикористаних, але уже виділених коштів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Водночас Кірбі також застеріг, що у разі відсутності додаткового фінансування з боку Конгресу Україна може зіткнутися із важкою зупинкою у веденні бойових дій.

"Будь-яка втрата фінансування не принесе Україні користі. Український контрнаступ пішов не так далеко й швидко, як цього хочуть навіть українці, але все ще точиться жорстока боротьба на сході та півдні країни. Розмах і масштаби бойових дій та рівень витрат боєприпасів означають, що має бути достатній виробничий потенціал для їхньої підтримки. Його може надати лише Вашингтон. Тому дуже важливо, щоб ми продовжували боротьбу", - сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США.

У Палаті представників Сполучених Штатів голосуванням двох партій відправили у відставку спікера Кевіна Маккарті.

Раніше Маккарті заявляв, що хоче допомогти Києву, але проблеми США мають бути в пріоритеті.

За його словами, нині на американському кордоні помирає більше громадян його країни, ніж на війні в Україні.

Джо Байден закликав Конгрес оперативно затвердити допомогу Україні, яку було виключено із плану тимчасових витрат.

Байден наголосив, що Сполучені Штати "категорично не можуть дозволити" припинення американської підтримки України за жодних умов.