Ветеранів називав "лохами" й захоплювався диктаторами: колишній соратник розповів про Трампа

Колишній президент США Дональд Трамп цинічно ставиться до своїх співгромадян. Про це сказав ексочільник його адміністрації Джон Келлі.

В інтерв'ю CNN він розповів деякі подробиці про колишнього американського лідера.

Каже, наприклад, що ветеранів він називав "невдахами" та "лохами". Натомість захоплювався диктаторами-вбивцями.

За словами Келлі, свою позицію щодо військових Трамп пояснював тим, що вони захищають "свою країну у формі, їх вбивають чи серйозно ранять в бою, або ж вони проводять роки під тортурами як військовополонені", втім, це "нічого їм не дає".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Людина, яка не хотіла, щоб її бачили в присутності військових з ампутованими кінцівками, тому що "це погано на мене впливає". Людина, яка просторікувала про те, що наші найдорожчі герої, котрі віддали свої життя, захищаючи Америку, є "невдахами", сказав Келлі про Трампа.

За його словами, експрезидент США не може зрозуміти, чому американці так сильно цінують військовополонених та тих, хто загинув в бою.

"Невдахами" Трамп називав і колишнього сенатора Джона Маккейна, який пройшов в'єтнамський полон. А також експрезидента Джорджа Буша-старшого, який служив пілотом під час Другої світової війни й був збитий.

Зневажливо Трамп також висловлювався про жінок, меншини, євреїв та євангельських християн.

"Людина, яка не має жодного уявлення про те, за що виступає Америка, і не має жодного уявлення про те, що таке Америка. Людина, яка захоплюється автократами й диктаторами-вбивцями. Людина, яка не має нічого, окрім презирства до наших демократичних інститутів, нашої конституції та верховенства права", охарактеризував Келлі Трампа.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден, який уже збирає гроші для своєї передвиборчої кампанії на другий термін, жорстко прокоментував випади свого конкурента Дональда Трампа.

Він заявив, що рух політика загрожує демократії США, згадавши про екстремістські сили в лавах Республіканської партії, які підтримує експрезидент Трамп.