Головна

Від лінії фронту і аж за Урал. Заступник міністра оборони України розказав, куди долетять БПЛА

Безпілотні літальні апарати над Україною

Заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, назвав створення Сил безпілотних систем "визначною подією", яка дає Україні перевагу у війні з Росією. Він заявив про це під час презентації нового виду Збройних сил в Києві. Гаврилюк підкреслив, що ця подія увійде в світову історію воєн і значно змінить систему управління боєм та великими операціями. Він також зазначив, що в майбутньому роботи на лініях фронту частково замінять військових.

Генерал нагадав, що українці почали використовувати безпілотні системи "мавіки" кілька років після 2014 року і це допомогло перемогти на полі бою, коли не було зовнішньої підтримки. Він зауважив, що жодна армія світу не застосовувала таких високотехнологічних систем в таких масштабах. Прикладом він навів морські дрони, які дозволили Україні знищити значну частину ворожого флоту, що не мали аналогів у світі. Однак, він також зазначив, що Росія почала надолужувати в цій сфері, але їхня система управління повільніша, що дає Україні перевагу.

Заступник міністра оборони впевнений, що Сили безпілотних систем скоро показатимуть хороші результати на полі бою, і дрони українського виробництва з'являться по всій Росії. Він також зазначив, що ці сили будуть відповідальні за планування військових операцій з застосуванням безпілотних систем різних типів, включаючи розвідувальні, ударні, морські дрони та роботизовані комплекси.

Нагадаємо, що керівником Сил безпілотних систем став полковник Вадим Сухаревський. Структура цих сил працює у тестовому режимі і буде постійно вдосконалюватися. Разом з тим, вони будуть співпрацювати з існуючими підрозділами операторів дронів. Нові підрозділи операторів БпЛА також будуть створюватися.

Читайте також: