Війська на передовій зіткнулися с серйозною проблемою – британська розвідка

Заступання щурів та мишей на лінії фронту

Під час початку холодів на деяких ділянках лінії фронту було зафіксоване нашестя щурів та мишей. За даними розвідки, це стосується як українських, так і російських військ. Міністерство оборони Великої Британії попереджає про труднощі, які створює ця ситуація.

Згідно з повідомленням, цьогорічна осінь та незасіяні поля дали змогу щурам і мишам збільшити свою популяцію. Вони шукають притулку на оборонних позиціях та в транспортних засобах. Це створює проблеми для бійців, а також для військової техніки, оскільки гризуни перегризають кабелі.

Навіть в російських підрозділах помітили випадки захворювань, пов'язаних з проблемою гризунів. Ситуація з мишами на лінії фронту є надзвичайно серйозною.

“Цьогорічна м’яка осінь, а також велика кількість їжі з полів, що залишилися незасіяними через бойові дії, ймовірно, сприяли збільшенню популяції гризунів. Оскільки погода стала холоднішою, тварини, ймовірно, шукають притулку в транспортних засобах та на оборонних позиціях. Гризуни створюють додатковий тиск на моральний дух бійців на передовій”, - заявили в міністерстві.

Нагадаємо, що на лінії фронту раніше вже були проблеми через миші. Воїни опублікували відео зі своїх помешкань, де видно, що гризуни забрались в бліндажі.

Також варто зазначити, що на Куп'янському напрямку окупанти також мають проблеми з гризунами.