Візит Туска до Києва, суд на Романом Гринкевичем. Головне за 22 січня

Стаття "Візит Туска до Києва, суд на Романом Гринкевичем, Зеленський вніс до Ради закон про множинне громадянство" розкриває найважливіші події 22 січня.

Суд на Романом Гринкевичем

Печерський районний суд Києва розпочав процес з обрання запобіжного заходу для Романа Гринкевича, підозрюваного у злочинному угрупованні та шахрайстві. Захід відбувається у рамках справи про постачання неякісного одягу для ЗСУ під час воєнного стану.

Прокурор Офісу генпрокурора просить підозрюваному обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 500 млн грн.

Візит Туска до Києва

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск прибув до Києва з робочим візитом. У рамках візиту Туск зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та прем'єром Денисом Шмигалем.

Прем'єр-міністр Польщі заявив, що Польща надала Україні новий оборонний пакет, а Зеленський назвав переговори з Туском дуже продуктивними.

Зеленський та Туск обговорили створення ще чотирьох нових пунктів пропуску між країнами.

Україна хоче конфіскувати активи Богуслаєва

Департамент санкційної політики Міністерства юстиції подав позов до Вищого антикорупційного суду про стягнення активів В'ячеслава Богуслаєва та Петра Кононенка. Якщо суд прийме рішення на користь позивача, держава отримає права власності більш ніж десяти компаній, включаючи страхову компанію "Мотор-Гарант", Вінницький авіазавод, ТОВ "Вертольоти МСБ", Мотор-Банк та фірму "Жекон".

Зеленський вніс до Ради закон про множинне громадянство

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство. Законопроєкт має назву "Про деякі питання у сфері міграції щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України" і є невідкладним за рішенням президента.

Україна закриє кордони для всього російського транспорту на 50 років

Кабінет міністрів України внесе до Ради національної безпеки і оборони пропозиції про застосування 50-річних секторальних спеціальних економічних санкцій, які передбачають заборону будь-якого транспортного сполучення з Росією: автомобільного, залізничного, авіаційного та суднохідного.

Читайте також:

  • Уряд розподілить понад 30 млрд грн між громадами
  • Зеленський візьме під крило українців, які проживають у Росії. Оприлюднено указ
  • Уряд виділив понад 650 млн грн на забезпечення бойових бригад
  • Окупаційна влада Криму оголосила вихідні посеред тижня через відключення води
  • Польща приєдналася до гарантій безпеки для України