Головна

ЄС закликає Великобританію створити легальні маршрути для мігрантів

ЄС закликає Великобританію створити легальні маршрути для мігрантів

Німеччина, Бельгія, Нідерланди та Франція закликали Великобританію створити легальні маршрути для мігрантів, які через Ла-Манш намагаються потрапити до Великобританії. Відповідну заяву зробили представники європейських країн на нараді з питань міграції.

Про це повідомляє Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен повідомив у неділю, 28 листопада, після зустрічі в Кале, що країни домовилися посилити боротьбу з контрабандою людей через Ла-Манш. Він опублікував документ за підсумками зустрічі.

За його словами, країни ЄС закликали Великобританію створити легальні міграційні маршрути. Також у заяві йдеться, що британській владі слід перешкоджати незаконному працевлаштуванню таких осіб.

Також Європейське агентство прикордонної та берегової охорони Frontex за підсумками зустрічі в Кале погодилося з 1 грудня надати літак для спостереження за ситуацією на північному узбережжі Франції. Дарманен повідомив, що на нараді обговорювалося використання дронів і прикордонників Frontex для припинення діяльності угруповань, що займаються незаконним перевезенням людей в Північній і Західній Європі.

Представники Великобританії не брали участі в нараді. Однак глава МВС Франції висловив готовність до розмови зі своєю британською колегою Пріті Пател.

"Ми хочемо співпрацювати з Великобританією, вона є нашим союзником", - сказав він.

При цьому Дарманен додав, що Франція не стане заручником внутрішньої політики Лондона.

Читайте також: