За прикладом Фінляндії: ще одна країна готується закрити кордон для росіян

Норвегія готова прикладатися до Фінляндії і закрити кордон з Росією за необхідності, заявив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере. За його словами, влада країни уважно стежить за ситуацією на кордоні з Росією і готується до можливих змін.

Наразі, Норвегія має лише один контрольно-пропускний пункт на кордоні з Росією, який знаходиться в Стурскугу. Зі свого боку, Росія має пункт пропуску Борисоглібськ, який знаходиться в Мурманській області.

До цього часу, норвезька влада не зафіксувала жодного "аномального руху" на кордоні з Росією. Однак, в разі потреби, вони готові закрити кордон на короткий термін. Проте, зараз ситуація є спокійною.

Напередодні, Фінляндія оголосила про закриття всіх пунктів пропуску на кордоні з Росією, крім одного - Райя-Йоосеппі. Це рішення було прийняте через наплив нелегальних мігрантів з Близького Сходу та Африки.

Також, Естонія готується обмежити в'їзд з Росії для стримування нелегальної міграції. Прикордонна служба країни вже підготувала загородження, які будуть встановлені на кордоні. Тільки особи з правовим підставами зможуть потрапити на територію ЄС через Естонію.